Leren dansen?

Balfolk is laagdrempelig en leuk, en er zijn een heleboel manieren om het te leren. Het belangrijkste is gewoon de vloer op te gaan. Tijdens de dansavonden is er bijna altijd een introductieworkshop voor beginners, waar iedereen de basis van de dansen aangeleerd krijgt, genoeg om de goede kant op te gaan en plezier te hebben op de dansvloer. Maar als je meer wil leren dan dat, dan kan dat zeker ook!

De kracht van balfolk zit het voor mij in een simpele basis, waardoor iedereen zo mee kan doen, en die heel veel ruimte geeft voor spelen, improviseren en communiceren. Daarom heb ik in mijn lessen heel veel aandacht voor leiden en volgen. Natuurlijk zijn de stapjes belangrijk om allebei dezelfde kant op te gaan, maar zo snel mogelijk wil ik jullie uit je hoofd en je lichaam krijgen. Zodat je ontspanning kan vinden in het dansen en de verbinding met je danspartner aan kan gaan.

Hieronder een overzicht waar ik de komende tijd les geef. Op dit moment zijn dat vooral de wekelijkse lessen in Nijmegen-Lent. Af en toe komen daar ook weer workshops (op zaterdag of zondag overdag) bij. Wil je op de hoogte blijven en mijn sporadische email-nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Wekelijkse danslessen in Nijmegen-Lent Najaar 2022

Sinds oktober 2019 geef ik dansles in Nijmegen. De eerstvolgende cursus is van september tot december 2022, met een beginners/begonnersgroep en een halfgevorderde groep. 

19:00 tot 20:30 halfgevorderden
20:30 tot 22:00 beginners/begonners

Aanmelden en meer informatie via louise.marius@gmail.com
Meer informatie vind je hier.

5 september is er een proefles, als je graag eerst een keertje wil proberen hoe mijn lessen zijn. Meer daarover vind je hier.

Workshops via balfolk.nllou dansstage

Regelmatig geef ik langere workshops, waarbij we een paar uur lang met een bepaalde dans of thema aan de slag gaan, waardoor je daarna met veel meer vertrouwen de vloer op kan.  Een paar keer per jaar geef ik ook workshops van een paar dagen, waar je echt diep de dansen in kan duiken. Dit doe ik o.a. tijdens de Dansstage in Enschede en tijdens Trek er es Uut.

Utrecht en Amsterdam

Sinds februari 2018 geef ik geen wekelijkse lessen meer in Utrecht en Amsterdam. Gelukkig zijn mijn groepen in Utrecht en Amsterdam gewoon overgenomen door andere enthouisaste dansers. Meer informatie over de danslessen vind je hier: Utrecht  en Amsterdam.

lou blinddoek

Privelessen

Wil je graag op je bruiloft kunnen dansen? Of heb je een achterstand opgelopen doordat je lessen hebt gemist en wil je dat snel inhalen? Privelessen zijn dan een heel fijne en effectieve manier om direct dat te leren wat je nodig hebt. Dit kan in je eentje of als koppel. Voor meer informatie neem dan even contact met me op.

Muziek

De live muziek waarop we dansen is (gebaseerd op) Franse volksmuziek. Soms heel dicht bij de traditie, maar heel vaak met allerlei andere invloeden: jazz, balkan, afrikaans, funky. De over het algemeen jonge muzikanten nemen hun ervaringen en voorkeuren mee en mengen dat met hun traditionele wortels tot een unieke mix van aanstekelijke, vrolijke en soms ook melancholische muziek waar iedereen zin van krijgt om te dansen. In mijn workshops werk ik veel samen met Wouter Kuyper.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s