Leren dansen?

Balfolk is laagdrempelig en leuk, en er zijn een heleboel manieren om het te leren. Het belangrijkste is gewoon de vloer op te gaan. Tijdens de dansavonden is er bijna altijd een introductieworkshop voor beginners, waar iedereen de basis van de dansen aangeleerd krijgt, genoeg om de goede kant op te gaan en plezier te hebben op de dansvloer. Maar als je meer wil leren dan dat, dan kan dat zeker ook!

De kracht van balfolk zit het voor mij in een simpele basis, waardoor iedereen zo mee kan doen, en die heel veel ruimte geeft voor spelen, improviseren en communiceren. Daarom heb ik in mijn lessen heel veel aandacht voor leiden en volgen. Natuurlijk zijn de stapjes belangrijk om allebei dezelfde kant op te gaan, maar zo snel mogelijk wil ik jullie uit je hoofd en je lichaam krijgen. Zodat je ontspanning kan vinden in het dansen en de verbinding met je danspartner aan kan gaan.

Workshops via balfolk.nllou dansstage

Regelmatig geef ik langere workshops, waarbij we een paar uur lang met een bepaalde dans of thema aan de slag gaan, waardoor je daarna met veel meer vertrouwen de vloer op kan. Meer informatie over het huidige aanbod van dergelijke workshops vind je op www.balfolk.nl. Een paar keer per jaar geef ik ook workshops van een paar dagen, waar je echt diep de dansen in kan duiken. Dit doe ik o.a. tijdens de Dansstage in Enschede en tijdens Trek er es Uut.

Wekelijkse danslessen in Utrecht en Amsterdam

Wil jij ook graag elke week lekker dansen en de dansen die op bals langskomen beter onder de knie krijgen en uitdiepen? De pasjes van de tovercirkel en de jig, danshouding en leiden en volgen, eindelijk die mazurka net zo lang oefenen tot hij lekker gaat, variaties op de scottish, spelen in de jig, en nog veel meer. Ook de meer ingewikkelde dansen als (onregelmatige) walsen en bourree of polska komen aan bod. Er wordt op verschillende niveaus lesgegeven, waardoor iedereen les kan krijgen in de groep die het beste bij hem of haar past.

In Utrecht (maandagavond) en Amsterdam (woensdagavond) geef ik wekelijkse danslessen, in september en februari begint er elk jaar een serie van 16 lessen. Meer informatie over de danslessen vind je hier: Utrecht  en Amsterdam

lou blinddoek

Privelessen

Wil je graag op je bruiloft kunnen dansen? Of heb je een achterstand opgelopen doordat je lessen hebt gemist en wil je dat snel inhalen? Privelessen zijn dan een heel fijne en effectieve manier om direct dat te leren wat je nodig hebt. Dit kan in je eentje of als koppel. Voor meer informatie neem dan even contact met me op.

Muziek

De live muziek waarop we dansen is (gebaseerd op) Franse volksmuziek. Soms heel dicht bij de traditie, maar heel vaak met allerlei andere invloeden: jazz, balkan, afrikaans, funky. De over het algemeen jonge muzikanten nemen hun ervaringen en voorkeuren mee en mengen dat met hun traditionele wortels tot een unieke mix van aanstekelijke, vrolijke en soms ook melancholische muziek waar iedereen zin van krijgt om te dansen. In mijn workshops werk ik veel samen met Wouter Kuyper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s