Feldenkrais – Met aandacht bewegen

Eind september beginnen de lessen weer in Nijmegen. Ik geef op maandagavond les in Bottendael (Cordium om 17.30) en op donderdagavond in Lent (Eikpunt om 17:15). Ook geef ik af en toe losse workshops. Zie hieronder voor meer informatie! (En als je via de mail op de hoogte wil blijven kan dat hier.)

Reacties van een aantal deelnemers na hun eerste les:

 • “Ik voel me zoveel meer geaard, zoveel steviger op de grond staan, heerlijk!”
 • “Aan het eind van de les lag ik veel breder en platter met mijn rug op de grond, veel meer ontspannen.”
 • “Aan het begin van de les kon ik mijn hoofd wel naar rechts draaien, maar eigenlijk niet naar links, en na de les ging dat beide kanten op veel soepeler.”

Elke maandag en donderdag in Nijmegen: Groepslessen Feldenkrais door Louise Marius

Locatie – maandagavond Bottendaal (Nijmegen):

 • Waar: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling
 • Adres: De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
 • Tijd: maandagavond 17:30 uur tot 18:45
 • Eerste les 30 september, daarna elke maandagavond

Locatie – donderdagavond in Lent (Nijmegen):

Kosten:

 • Kosten losse les: € 15 per les
 • Proefles: gratis op 26 en 30 september
 • Kosten strippenkaart 10 aaneengesloten lessen: € 100
 • Inhalen op de andere locatie is in overleg mogelijk
 • Extra actie: neem je een nieuw iemand mee, dan krijg je een halve les gratis
 • Betaling naar: NL97TRIO0198427603 tnv L.Marius ovv: FK Nijmegen + “je naam”
 • Aanmelden of meer informatie: louise.marius@gmail.com of 0641282001

Dinsdagavond in Utrecht: Groepslessen Feldenkrais door Katheline Rotte

Na een aantal jaren met veel plezier in Utrecht te hebben lesgegeven, is dat nu logistiek niet meer handig voor mij. Katheline gaat wel door met de lessen in utrecht, op verschillende plekken. Meer informatie daarover vind je op haar website: www.zachtzinnigbewegen.nl

Nieuwsbrief

Ik stuur ongeveer maandelijks een nieuwsbrief rond naar mensen die interesse hebben in mijn Feldenkrais activiteiten in Nijmegen. Als je ook op de hoogte wil blijven kan je hier je emailadres achterlaten. Je kan je uiteraard ook later weer heel makkelijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


Feldenkr
ais – Bewust worden door bewegen.

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we dat doen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.

 

In 2012 ontdekte ik de Feldenkrais methode, en het liet me heel erg landen in mijn lichaam. Het bracht me meer lichaamsbewustzijn, meer ontspanning in én meer controle over mijn lichaam. Daarnaast bracht het me ook nieuwe visies op leren. Al snel begon ik aan de opleiding tot Feldenkrais Practitioner, die ik in november 2016 heb afgerond. Van september 2014 tot maart 2019 heb ik met veel plezier groepslessen gegeven in Utrecht, en sinds 2019 doe ik dit in Nijmegen.

De Feldenkrais Methode is een hele fijne bewegingsmethode voor iedereen. Als je gewoon lekkerder in je vel wil zitten, alleen af en toe last hebt van vage rugpijn, rsi-achtige klachten of stijfheid, maar ook als je aan het revalideren bent van een ernstige blessure of als je chronische moeilijkheden hebt met bewegen. Of gewoon als je ouder wordt en merkt dat bewegen steeds lastiger gaat. In de les gaat iedereen in zijn eigen tempo met zijn eigen lichaam aan de slag, en je zal het verschil in je bewegen merken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s