Feldenkrais – Met aandacht bewegen

In november en december 2021 zouden de Feldenkrais lessen weer zijn begonnen. Helaas kunnen die niet doorgaan ivm de maatregelen om Corona onder controle te houden. Via dit formulier of door een mailtje aan metaandachtbewegen@gmail.com kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief, en hou ik je op de hoogte als ik weer kan beginnen. Op maandag in het centrum van Nijmegen. Zie hieronder meer informatie over de lessen.

Reacties van een aantal deelnemers na hun eerste les:

 • “Ik voel me zoveel meer geaard, zoveel steviger op de grond staan, heerlijk!”
 • “Aan het eind van de les lag ik veel breder en platter met mijn rug op de grond, veel meer ontspannen.”
 • “Voor de les dacht dat ik niet op mijn pijnlijke stijve schouder zou kunnen liggen, maar tijdens de les bleek dat toch te gaan. En na afloop waren allebei mijn schouders zoveel meer beweeglijk en zacht.”

Op maandag in Nijmegen: Groepslessen Feldenkrais door Louise Marius

Na anderhalf jaar Corona-pauze gaan de Feldenkraislessen weer beginnen. In november/december zijn er 4 lessen om de methode uit te proberen, en in januari zijn er weer gewoon wekelijkse lessen.

Locatie – maandagavond Centrum Nijmegen:

 • Door Corona kunnen de lessen in Lent helaas voorlopig niet opgestart worden. Zodra daar meer nieuws over is vindt je de informatie hier.
 • Waar: Studio Tangible
 • Adres: Van Welderenstraat 113, 6511 MH Nijmegen
 • Tijd: Maandagavond 17:30 uur tot 18:30
 • Data: 29 november en 6 & 13 & 20 december

Locatie – dinsdagavond in Lent (Nijmegen):

 • Door Corona kunnen de lessen in Lent helaas voorlopig niet opgestart worden. Zodra daar meer nieuws over is vindt je de informatie hier.

Kosten:

Speciale actie najaar 2021:

 • Proefles: eerste les gratis
 • Kosten losse lessen: €15 per les
 • 4 lessen in 2021: 30 euro

Kosten vanaf januari 2022:

 • Proefles: eerste les gratis
 • Kosten losse lessen: €15 per les
 • Strippenkaart van 10 lessen in 2022 (op te maken in 3 maanden): 100 euro

Algemene informatie:

 • Betaling naar: NL97TRIO0198427603 tnv L.Marius ovv: FK Nijmegen + “je naam”
 • Aanmelden of meer informatie: louise.marius@gmail.com of 0641282001

 

Nieuwsbrief

Ik stuur ongeveer maandelijks een nieuwsbrief rond naar mensen die interesse hebben in mijn Feldenkrais activiteiten in Nijmegen. Als je ook op de hoogte wil blijven kan je hier je emailadres achterlaten. Je kan je uiteraard ook later weer heel makkelijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


Feldenkr
ais – Bewust worden door bewegen.

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we dat doen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.

 

In 2012 ontdekte ik de Feldenkrais methode, en het liet me heel erg landen in mijn lichaam. Het bracht me meer lichaamsbewustzijn, meer ontspanning in én meer controle over mijn lichaam. Daarnaast bracht het me ook nieuwe visies op leren. Al snel begon ik aan de opleiding tot Feldenkrais Practitioner, die ik in november 2016 heb afgerond. Van september 2014 tot maart 2019 heb ik met veel plezier groepslessen gegeven in Utrecht, en sinds 2019 doe ik dit in Nijmegen.

De Feldenkrais Methode is een hele fijne bewegingsmethode voor iedereen. Als je gewoon lekkerder in je vel wil zitten, alleen af en toe last hebt van vage rugpijn, rsi-achtige klachten of stijfheid, maar ook als je aan het revalideren bent van een ernstige blessure of als je chronische moeilijkheden hebt met bewegen. Of gewoon als je ouder wordt en merkt dat bewegen steeds lastiger gaat. In de les gaat iedereen in zijn eigen tempo met zijn eigen lichaam aan de slag, en je zal het verschil in je bewegen merken.

Dinsdagavond in Utrecht: Groepslessen Feldenkrais door Katheline Rotte

Na een aantal jaren met veel plezier in Utrecht te hebben lesgegeven, is dat nu logistiek niet meer handig voor mij. Katheline gaat wel door met de lessen in utrecht, op verschillende plekken. Meer informatie daarover vind je op haar website: www.zachtzinnigbewegen.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s