Feldenkrais – Met aandacht bewegen

Ik geef op donderdagochtend les in Nijmegen (Cordium om 10.15) en vanaf april ook op donderdagavond in Lent (Eikpunt om 17:30). Ook geef ik af en toe losse workshops, de eerstvolgende is op vrijdagavond 29 maart in Nijmegen. Zie hieronder voor meer informatie! (En als je via de mail op de hoogte wil blijven kan dat hier.)

Reacties van een aantal deelnemers na hun eerste les:

 • “Ik voel me zoveel meer geaard, zoveel steviger op de grond staan, heerlijk!”
 • “Aan het eind van de les lag ik veel breder en platter met mijn rug op de grond, veel meer ontspannen.”
 • “Aan het begin van de les kon ik mijn hoofd wel naar rechts draaien, maar eigenlijk niet naar links, en na de les ging dat beide kanten op veel soepeler.”

Feldenkraisworkshops: een dagdeel bezig zijn met aandachtig bewegen.

Omdat de wekelijkse lessen op donderdagochtend of avond niet in ieders agenda evengoed uitkomen, en omdat het ook leuk is om eenmalig Feldenkrais te ervaren, geef ik ook af en toe een los te volgen workshop, waarbij we met een bepaald thema aan de slag gaan. Workshops dit voorjaar zijn:

 • Vrijdag 29 maart (19:30 – 22:00) met het thema: Rug-schouders-nek
 • Vrijdag 24 mei (19:30 – 22:00) met het thema: Onderrug-bekken-heupen

Onder de informatie over de wekelijkse lessen op donderdag vind je meer informatie over de workshops.

Elke donderdag in Nijmegen: Groepslessen Feldenkrais door Louise Marius

Locatie – donderdagochtend Bottendaal (Nijmegen):

 • Waar: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling
 • Adres: De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
 • Tijd: donderdagochtend 10:15 uur tot 11:30
 • Elke donderdag behalve (18-4, 9-5, 30-5) tot de zomerstop eind juni

Locatie – donderdagavond in Lent (Nijmegen):

Kosten:

 • Kosten losse les: € 15 per les
 • Proefles: €5 per les
 • Kosten strippenkaart (Bottendaal) 10 aaneengesloten lessen: € 100
 • Kosten serie (Lent) 8 aaneengesloten lessen: € 80
 • Extra actie: neem je een nieuw iemand mee, dan krijg je een halve les gratis
 • Betaling naar: NL97TRIO0198427603 tnv L.Marius ovv: FK Nijmegen + “je naam”
 • Aanmelden of meer informatie: louise.marius@gmail.com

Vrijdag 29 maart (19:30 – 22:00) met het thema: Rug-schouders-nek

Na een lange dag werken achter de computer heb je wellicht last van je schouders en nek? Of na een tijdje staan merk je dat je rug pijn begint te doen? In onze levens hebben we meestal te weinig aandacht voor ons lichaam, en hoe we dat kunnen bewegen. We zijn vaak meer bezig met het einddoel bereiken dan stil te staan bij de manier waarop we daar komen. Zo overbelasten we ons lichaam en en vergeten te luisteren naar signalen die ons lichaam afgeeft.

De Feldenkrais methode helpt je om te begrijpen hoe je je lichaam gebruikt, hoe je pijn kan verlichten of voorkomen door anders te bewegen, hoe je spanning in je spieren los kan laten. Je leert met meer gemak te bewegen, beter te luisteren naar signalen van je lichaam en je ontwikkelt meer flexibiliteit.
In deze avondworkshop gaan we als een soort actieve meditatie aan de slag met kleine bewegingen en richten we onze aandacht op hoe we bewegen. Het is fijn als je kleren draagt waarin je makkelijk kan bewegen, en verschillende laagjes zodat je zelf je temperatuur kan regelen. De bewegingen zijn niet heel intensief, dus het kan zijn dan je een beetje afkoelt tijdens de les.

 • Kosten voor de workshop: 20 euro (of 15 euro voor minima)
 • Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling
 • Adres: De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
 • Deel deze workshop op facebook

Dinsdagavond in Utrecht: Groepslessen Feldenkrais door Katheline Rotte

Na een aantal jaren met veel plezier in Utrecht te hebben lesgegeven, is dat nu logistiek niet meer handig voor mij. Katheline gaat wel door met de lessen in utrecht, op verschillende plekken. Meer informatie daarover vind je op haar website: www.zachtzinnigbewegen.nl

Nieuwsbrief

Ik stuur ongeveer maandelijks een nieuwsbrief rond naar mensen die interesse hebben in mijn Feldenkrais activiteiten in Nijmegen. Als je ook op de hoogte wil blijven kan je hier je emailadres achterlaten. Je kan je uiteraard ook later weer heel makkelijk uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


Feldenkr
ais – Bewust worden door bewegen.

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we dat doen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.

In 2012 ontdekte ik de Feldenkrais methode, en het liet me heel erg landen in mijn lichaam. Het bracht me meer lichaamsbewustzijn, meer ontspanning in én meer controle over mijn lichaam. Daarnaast bracht het me ook nieuwe visies op leren. Al snel begon ik aan de opleiding tot Feldenkrais Practitioner, die ik in november 2016 heb afgerond. Van september 2014 tot maart 2019 heb ik met veel plezier groepslessen gegeven in Utrecht, en sinds 2019 doe ik dit in Nijmegen.

De Feldenkrais Methode is een hele fijne bewegingsmethode voor iedereen. Als je gewoon lekkerder in je vel wil zitten, alleen af en toe last hebt van vage rugpijn, rsi-achtige klachten of stijfheid, maar ook als je aan het revalideren bent van een ernstige blessure of als je chronische moeilijkheden hebt met bewegen. Of gewoon als je ouder wordt en merkt dat bewegen steeds lastiger gaat. In de les gaat iedereen in zijn eigen tempo met zijn eigen lichaam aan de slag, en je zal het verschil in je bewegen merken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s